• Lainat, luotot ja vipit – lainamuodot tutuiksi

  Joskus tulee tilanteita, jolloin on turvauduttava lainarahaan. Eri lainamuodot sopivat eri elämäntilanteisiin. Jos olet opiskelija, voit rahoittaa opintojen aikaista elämistäsi opintolainalla. Jos taas haaveilet auton ostosta, sen rahoittamiseen soveltuvin lainamuoto saattaa olla vakuudellinen kulutusluotto.

  Eri lainamuotojen välillä on huomattavia eroja muun muassa koroissa, takaisinmaksutavoissa sekä ehdoissa… Lue lisää

 • Mikä korko?

  Käytännössä käteisellä maksaminen on aina edullisempaa kuin velaksi ostaminen.Koron lisäksi voi tulla maksettavaksi erilaisia käsittelykuluja ja kuukausimaksuja, joten ole tarkkana maksutapaa valitessasi, että tiedät, mitä ostoksesi loppujen lopuksi tulee maksamaan.

  Korkoja ja niiden perusteita on erilaisia. Artikkelissa selvitetään niistä yleisimpiä… Lue lisää

  Vippaa satanen, maksa kaksi takaisin

  Pitkään himoitsemasi kengät alennuksessa ja tililläsi on vain loppukuun ruokarahat. Läppäri hajosi, mutta sukanvarressasi ei ole yhtään säästöjä uuden hankintaan. Kuulostaako tutulta?

  Monet nuoret opiskelijat ovat varmasti olleet samankaltaisessa tilanteessa. Silloin muutaman satasen vippaaminen saattaa houkuttaa. Tutustu kuitenkin sitä ennen näihin pikavippeihin liittyviin ongelmiin… Lue lisää

 • Vakuudet kunnossa, laina taskussa

  Lainaamisen keskeiset käsitteet on syytä ymmärtää, jotta tiedät mihin velallisena sitoudut.

  Mikä on vakuus ja vakuusarvo? Entä tarvitaanko vierasta vakuutta tai takaajia, ja mitä niillä tarkoitetaan? Näitä asioita käsitellään tässä artikkelissa… Lue lisää