Kohtele korttia kuin käteistä rahaa

Kortilla maksaminen on helppoa ja vaivatonta – jos muistaa ottaa huomioon turvallisuusasiat. Taskuvarkaiden varominen on vain yksi keino välttyä rahanmenetykseltä.

Muista ainakin nämä asiat kortteja käsitellessäsi:

1. Talleta kortin sulkupalvelun numero kännykkääsi, jotta voit heti huomattuasi kortin kadonneen soittaa ja ilmoittaa siitä.

2. Suojaa tunnusluku aina maksaessasi.

3. Pidä tunnusluku vain omana tietonasi, äläkä pidä sitä lompakossa tai muuten samassa paikassa kortin kanssa.

4. Tarkista säännöllisesti, että korttisi on tallessa.

5. Seuraa tili- ja luottokorttitapahtumia säännöllisesti havaitaksesi poikkeukselliset veloitukset. Ilmoita pankillesi heti, jos huomaat tapahtumia, joita et ole tehnyt.

6. Aseta kortille päivittäiset nosto- ja ostorajat. Rajat kannattaa valita todellisen tarpeen perusteella. Kannattaa myös asettaa maa- tai aluekohtaiset rajoitukset, jottei kopioituja korttitietoja voida käyttää ulkomailla.

7. Tarkista aina ennen maksun hyväksymistä oston summa.

8. Säilytä kuitit ostoistasi ainakin seuraavaan luottokorttilaskuun tai tilitietojen tarkistamiseen asti, sillä ne voivat auttaa epäselvien tapausten selvittämisessä.

9. Suosi verkossa kortilla maksaessasi vain tuttuja tai tunnistuspalveluja (Verified by Visa, MasterCard Secure Code) käyttäviä verkkokauppoja.

10. Älä luovuta korttia kenellekään, sillä kortti on aina henkilökohtainen. Jos annat korttisi vaikka vain perheenjäsenelle käytettäväksi, olet käyttänyt korttia korttiehtojen vastaisesti, menetät korttisi ja lisäksi pankilla on oikeus periä sinulta kortin poisottopalkkio, 150 euroa.

Lähde: korttiturvallisuus.fi