"Enhän mä mitään omista"

Kotivakuutus on sanana vieras monelle nuorelle. Omaan kotiin muuttavan kannattaisi hankkia kotivakuutus, joka kattaa irtaimistoon kohdistuvat vahingot. Nuori ei tule aina ajatelleeksi, mitä kaikkea hän itse omistaakaan. Omaisuutta on voinut kertyä vuosien varrella jo satojen eurojen edestä. Vaatteet, kengät, laukut, korut ja muut asusteet muuttavat nuoren mukana uuteen kotiin. Jo yksin niiden arvo voi ylittää tuhat euroa.

Harrastusvälineistä kannattaa pitää huolta

Urheiluvälineet kuuluvat kotivakuutuksen varjelemaan irtaimistoon. Polkupyörä maksaa satoja euroja, golfbägi mailoineen vielä enemmän. Koulun pihassa lukittunakin oleva pyörä saattaa lähteä kävelemään jopa keskellä päivää, puhumattakaan jos sen jättää festarialueelle. Millä sitten pääset kulkemaan, jos et ole hankkinut vakuutusta, ja rahaa ei ole uuteen kaksipyöräiseen?

Musiikkia harrastavien mukana kulkevat kitarat, puhallin- ja jousisoittimet tai koskettimet ovat kalliita. Harrastusta on vaikea jatkaa, jos soitin varastetaan tai se putoaa ja hajoaa.

Rippi- ja ylioppilasjuhlista sukulaisilta saadut astiat ovat arvokasta tavaraa. Kattilat, astiastot, ruokailuvälineet ja keittiösetit ovat arkoja särkymään. Aina joku astia hajoaa, vaikka kuinka niitä varjelisi.

Kodin vempaimet maksaa maltaita

Kodinkoneet, kuten pesukoneet ja tv:t, maksavat satoja euroja. Kahvinkeittimiin ja mikroihin on takuu muutaman vuoden ajaksi, mutta niiden umpeuduttua kone on yleensä "irtisanomassa sopimustansa". Tiskikoneen tai pyykkirummun hajotessa kesken pesuohjelman, on ihan kiva, että kotivakuutus on olemassa! Sängyt, sohvat, pöydät ja muut huonekalut säilyvät yleensä ilman isompia tapaturmia, mutta kotivakuutus on turvana myös niille. Ennen muuttamista kannattaa tehdä inventaariota omasta omaisuudesta. Mitä kaikkea omistat, ja paljonko rahallista arvoa omaisuudellesi kertyy?

Vakuutusyhtiöistä osataan auttaa mitoittamaan vakuutus juuri sopivaksi. Vakuutusmaksun suuruus riippuu muun muassa asunnon koosta, rakennusmateriaalista ja paikkakunnasta. Halvimmillaan kotivakuutus maksaa muutaman euron kuussa. Monet yhtiöt tarjoavat nuorille kotivakuutusta ja muita vakutuuksia halvemmalla kuin aikuisille, tsekkaa vaikka Turvan Safety Pack.