Terveys

Omasta ja läheisten terveydestä on tärkeää pitää huolta kehdosta hautaan. Siihen avuksi ovat vitamiinivalmisteet, terveelliset elämäntavat ja maalaisjärki. Tapaturma-alttiita harrastuksia harrastaessa kannatta varmistaa, että vakuutukset ovat kunnossa.

Sairastumisen ja tapaturman varalta voi vakuuttaa

Yksityiset lääkäriasemat tarjoavat nopeampaa palvelua kuin kunnan lääkärit. Niillä käyminen on järkevää, jos sairauskuluvakuutus on kunnossa! Muutoin lääkärikäynti tulee kalliiksi. Sairauskulu- ja tapaturmavakuutukset ovat kuitenkin kaksi eri asiaa, joten tapaturmavakuutus ei korvaa influenssasta aiheutuneita hoitokuluja, eikä sairauskuluvakuutus korvaa tapaturmaa. Lisäksi aktiivisesti urheilevan kannattaa hankkia urheiluun tarkoitettu vakuutus.

Tarkista kuuluvatko omat lajisi vakuutukseesi

Tapaturma-alttiita lajeja harrastaessa kannattaa varmistaa, että tapaturmavakuutus on kunnossa. Tällaisia lajeja ovat muun muassa itsepuolustus- ja palloilulajit sekä ratsastus. Joidenkin lajien lisenssietuna on vakuutus, joka korvaa kyseisen lajin harjoituksissa tapahtuneet vahingot. Silloin täytyy kuitenkin muistaa, että muualla tapahtuneet vahingot eivät kuulu lisenssisuojan kattamaan vakuutukseen.

Pitkäaikaissairaiden, esimerkiksi astmaatikkojen ja diabeetikkojen, kannattaa hakea Kelasta korvauksia hoitokuluihin, kuten lääkkeisiin ja lääkärikäynteihin. Kela korvaa kuluista ensin osansa, ja voimassa oleva sairauskuluvakuutus korvaa jäljelle jääneen summan. Korvauksia ei kuitenkaan saa ilman kuittia Kelasta eikä vakuutusyhtiöstä.

Järki päässä, joohan?

Vaikka sairauskulu-, tapaturma- ja urheiluvakuutukset olisivatkin kunnossa, on tärkeää ymmärtää itse, missä menee järkevän touhuamisen raja. On mahdollista, että esimerkiksi tapaturmavakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuneen kuoleman, mutta kuka niistä vakuutuskorvauksista hyötyy enää siinä kohtaa? Oman terveyden kanssa on siis hyvä muistaa pitää järki päässä. Terveyden pettäessä sitä on vaikea saada enää yhtä ehtana takaisin...