Työsopimus ja työehtosopimus - kuin kaksi marjaa

”Mitä eroa näillä kahdella oikein on ja miksi mun pitäis olla kiinnostunut?” Vastaus ensimmäiseen kysymykseen: Vaikka molemmat liittyvätkin työntekoon ja työsuhteen ehtoihin, ne eivät ole sama asia. Vastaus toiseen kysymykseen: Kannattaisi olla kiinnostunut, koska on kyse sinun eduistasi ja oikeuksistasi. Vai onko sinulle ihan sama saatko esimerkiksi huonompaa palkkaa kuin samaa työtä tekevät työkaverisi?

Työsopimus

on työntekijän ja työnantajan välinen sopimus. Siinä työntekijä, eli sinä, sitoudut tekemään työtä työnantajan eli yrityksen johdon ja valvonnan alaisena ja siitä korvauksena saat palkkaa tai muuta vastiketta.

Työehtosopimus

eli tuttavallisemmin TES, puolestaan on työntekijäjärjestön eli ammattiliiton ja työnantajan tai työnantajien järjestön välinen sopimus, jossa sovitaan alakohtaisista työehdoista kuten palkoista, työajoista, lomista ja muista eduista. Sopimukset ovat usein toimialakohtaisia ja työntekijän ammattiasemaan sidottuja.

Työehtosopimukset ovat pakottavia, eli työsopimuksissa ei voida sopia niitä huonommista ehdoista työntekijän kannalta, ellei tällaista oikeutta nimenomaisesti työehtosopimuksessa mainita. Työehtosopimus voi olla myös joko yleissitova tai ns. normaalisitova. Jos työehtosopimus on yleissitova, sitä on kaikkien kyseisen alan työnantajien noudatettava, olivatpa nämä järjestäytyneitä työnantajaliittoon tai eivät. Jos työehtosopimus ei ole yleissitova, se sitoo vain asianomaisen työalan työnantajaliittoon järjestäytyneitä työnantajia.

Työehdosopimusta on noudatettava yksittäisissä työsopimuksissa kyseisen TES:n soveltamisalalla. Esimerkiksi Vakuutusväen Liitto ja Finanssialan Keskusliitto ovat solmineet yleissitovan vakuutusalan työehtosopimuksen, jota täytyy noudattaa myös vakuutusyhtiön ja työntekijän välisessä työsopimuksessa. Eli jos menet vakuutusyhtiöön kesätöihin, työsopimuksesi sisältöön vaikuttaa myös vakuutusalan TES. Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi et voi saada huonompaa palkkaa kuin TES:ssä on asetettu vähimmäispalkkavaatimukseksi.

Jos kerran laissa on säädetty TES:n noudattamisesta, niin miksi sinun pitäisi vaivata sillä päätäsi? Asiaa voi ajatella niinkin, että luonnon roskaaminenkin on kielletty laissa, mutta kaikkihan näkee miten on todellisuuden laita. Niin mahtuu roskaajia luontoon kuin työsopimusasioissa rikkovia työelämäänkin. Sen vuoksi kannattaa aina itse tarkistaa, että työsopimus on allekirjoituksesi arvoinen.

Jos haluat varmentaa, että sinua ei sorreta työsopimuksessa, kannattaa tarkistuttaa soppari esimerkiksi oman työpaikkasi pääluottamusmiehellä tai työsuojeluvaltuutetulla.

– Voit myös kysyä muilta, vanhemmilta työntekijöiltä, mihin liittoon he kuuluvat ja mitä työehtosopimusta työhön sovelletaan, vinkkaa SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela.

Jos jokin jää mietityttämään, älä epäröi kysyä! Esimerkiksi Akavan, SAK:n ja STTK:n maksuton Nuorten duuni-info palvelee kaikkia uuteen työpaikkaan siirtyviä nuoria numerossa 0800 179 279 maanantaista perjantaihin klo 9–15.