Somessa edustat paitsi itseäsi myös työnantajaasi

Monessa sosiaalisen median palvelussa voi määrittää yksityisasetusten avulla sen, mitä tietojasi näytetään ja kenelle. Siitä huolimatta tiedot saattavat päätyä työnantajasi korviin. Se kannattaa pitää mielessä aina somessa toimiessa, sillä esimerkiksi Facebookin puoliksi huumorilla laitettu solvaus työnantajasta tai työkavereista voi viedä pahimmillaan viedä työpaikan alta.

Harkitse tarkkaan ennen postausta

Vaikka yksityisasetuksesi olisivatkin kunnossa mikään ei takaa sitä, ettei joku toinen sosiaalisen median verkostossasi oleva kaveri voisi saattaa tietosi laajempaan käyttöön joko tahattomasti tai tahallisesti. Lisäksi palveluihin voi tulla teknisiä vikoja tai tietoturvavuotoja tai käyttöehdot saattavat yhtäkkiä muuttua, jolloin tietosi voivat yhtäkkiä pompsahtaa julkisiksi.

Mikäli ei tiedä, kannattaako jotakin asiaa julkaista somessa, voi miettiä, onko se sellainen asia, että sen voisi laittaa myös työpaikan ilmoitustaululle.

Somessa edustat paitsi itseäsi myös työnantajaasi

Työsopimuslaki ohjaa työntekijän toimintaa niin työajalla kuin vapaa-aikanakin, eli myös somessa. Lain mukaan työntekijän tulee olla lojaali työnantajaansa kohtaan, ja työnantajan tulee voida luottaa työntekijään. Törttöily sosiaalisessa mediassa saattaa johtaa työsopimuksen irtisanomiseen tai pahimmillaan jopa rikosseuraamukseen.

Kun toimit sosiaalisessa mediassa yksityishenkilönä se, mitä kirjoitat, voidaan yhdistää myös työnantajaasi. Näin käy etenkin silloin, kun ilmoitat julkisesti sosiaalisessa mediassa työnantajasi. Esimerkiksi kilpailijoiden mustamaalaaminen tai asiakkaiden haukkuminen antaa aina negatiivista kuvaa sekä sinusta itsestäsi että edustamastasi yrityksestä.

Työnantajaasi tai sen toimialaan liittyvissä keskusteluissa on soveliasta kertoa nimi ja tarvittaessa ammattinimike. Usein on myös hyvä ilmoittaa, että kyseessä on oma mielipiteesi eikä työnantajan virallinen kannanotto.
Kannattaa perehtyä työpaikan salassapitomääräyksiin ja sosiaalisen median ohjeistuksiin ennen somessa toimimista.

Työpaikan liikesalaisuudet ovat liikesalaisuuksia myös somessa, vaikka työntekijä ja työnantaja eivät olisikaan tehneet erillistä salassapitosopimusta. Etenkin pörssiyhtiöissä on erityisen tiukat salassapitomääräykset koskien sisäpiiritietoa.

Työasioista ei kannata keskustella ollenkaan julkisissa sosiaalisen median kanavissa, sillä palvelun ylläpitäjät pääsevät teknisesti käsiksi kaikkeen palveluun talletettuun – myös vain keskustelun osapuolten väliseksi rajoitettuun – materiaaliin.

Lähde: Valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) julkaisu: Sosiaalisen median tietoturvaohje 4/2010