Kesäduunari, muista nämä

Rennot kesälomat ovat harvojen opiskelijoiden herkkua. Useat opiskelijat suuntaavat jo kevään korvalla kesätöihin – ja hyvä niin, sillä kesätöistä saatava työkokemus on rahaakin tärkeämpää valuuttaa tulevaisuuden työmarkkinoilla. Työsuhteeseen liittyvät asiat on kuitenkin oltava kunnossa, jotta työntäyteinen kesä olisi sekä turvallinen että miellyttävä kokemus. Tässä muutama seikka, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ja joita pitää vaatia myös lyhyissä pätkätöissä kuten kesätöissä.

Tee työsoppari

Työsopimuksessa sitoudut tekemään työtä työnantajalle johdon ja valvonnan alaisena palkkaa tai muuta vastiketta vastaan. Työsopimus kannattaa ehdottomasti tehdä aina kirjallisena, jolloin riitatilanteissa on helpompi todistaa, mitä on tullut sovittua. Varmista myös, ettei työsopparisi sisällä huonompia ehtoja kuin työehtosopimuksessa lukee. Aina ei kannata luottaa sinisilmäisesti siihen, että työnantajat ovat rehtejä työsuhdeasioissa, vaan pitää itse huoli siitä, että saat sen mitä sinulle kuuluu. Lue lisää työsopparin teosta ja työehtosopimuksesta. (linkki työehtosopimusta ja työsopimusta koskevaan artikkeliin)

Ole aktiivinen ja kysy neuvoa

Sinulla on aina oikeus kunnon perehdytykseen – niin työhön kuin työpaikan olosuhteisiin, koneiden ja laitteiden toimintaan sekä etenkin turvallisuusmääräyksiin. Vaadi kunnon opastus työhön ja muista, että aina kannattaa kysyä, jos ei osaa tai on epävarma jostain.

Suojele itseäsi

Muista aina käyttää kaikkia työpaikalla tarjottavia suojavälineitä, niitä ei turhaan vaadita käytettäväksi. Sinulla on kuitenkin oikeus kieltäytyä vaarallisesta työstä.

Nuorille työntekijöille on myös oma lakinsa, jossa on määritelty työvuorojen maksimi pituudet ja ajankohdat. Jos olet alle 18-vuotias käy tutustumassa sinua koskevaan lakiin Finlexin sivuilla.

Tarkista palkkasi

Palkka ei pelkästään kilahda tilille, vaan sinun on saatava myös palkkaselvitys tai palkkaerittely, josta näkee peruspalkan lisäksi maksetut korvaukset ja perityt maksut. Erittelystä kannattaa joka kuukausi tarkistaa, että olet saanut korvaukset tekemistäsi ilta-, viikonloppu-, ylityö- tai muut korvaukset.

Sinullekin kertyy lomakorvauksia

Yleensä kertyvää kesälomaa ei kesätyöntekijä saa pitää työsuhteen aikana, vaan se maksetaan rahana joko jokaisessa palkassa tai työsuhteen päätyttyä. Se, kuinka paljon lomakorvauksia kertyy, riippuu työsuhteen pituudesta ja kuukausittaisesta työajasta. Jos teet työtä yli 14 päivää kuukaudessa ja työsuhde on kestänyt alle vuoden, sinulle kertyy joka kuukausi kahden päivän edestä lomakorvauksia.

Vaadi työtodistus

Pyydä aina työtodistus työsuhteen päätyttyä. Se on sinulle tärkeä asiakirja, jota tullaan kysymään mm. tulevissa työhaastatteluissa. Työnantajalla on velvollisuus antaa kirjallinen työtodistus, jossa kerrotaan työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta. Työntekijän nimenomaisesta pyynnöstä todistuksessa on lisäksi mainittava työsuhteen päättymisen syy sekä arvio työntekijän työtaidosta ja käytöksestä. Jos todistus on jäänyt pyytämättä aiemmista työpaikoista, älä huoli, työnantajalla on velvollisuus antaa se pyydettäessä 10 vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä.

Tutustu luottamushenkilöihin ja liity ammattiliittoon

Pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu toimii työpaikalla työntekijöiden edustajana. Heiltä saat neuvoja ja apua työsuhteeseen ja työhön liittyvissä asioissa. Voit esimerkiksi näyttää työsopimusta luottamusmiehelle ennen kuin allekirjoitat sen.

Ammattiliitot hoitavat oman alasi edunvalvontaa ja tekevät mm alan työehtosopimukset työnantajajärjestöjen kanssa. Ammattiliitoista saat myös apua oikeudellisista asioista.

Lähde: SAK

Jos jokin jää mietityttämään, älä epäröi kysyä! Esimerkiksi Akavan, SAK:n ja STTK:n maksuton kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä numerossa 0800 179 279 maanantaista perjantaihin klo 9–15 toukokuusta elokuuhun.