• Vastuullinen kuluttaja

  Reilu meininki - myös kuluttamisessa. Halpa hinta voi tarkoittaa sitä, että vaate on valmistettu epäeettisesti lapsityövoimalla tai alle minimipalkkojen. Vastuullinen kuluttaja selvittääkin vaatteen alkuperän. Valmistajan lisäksi pitäisi selvittää myös valmistusmateriaali ja se, että kestääkö se ekologista tarkastelua.

  Aina ei tarvitse ostaa uutta, vastuullista kuluttamista on myös se, että hankkii tavaroita ja vaatteita käytettyinä vaikkapa kirpparilta. … Lue lisää

 • Kestävä kuluttaminen kannattaa

  Valitsetko kotimaiset vai tuontikasvikset? Mietitkö päivittäisiä kulutustottumuksiasi? Vaatteita ja huonekaluja voi kierrättää ja niitä voi myös hankkia käytettyinä. Kirpparilöydöstä voi tehdä tuunaamalla oman näköisen.

  Kierrättäminen, kestovaipat, muovipussit, bensa, muovi, biojäte, vastuullisuus - siinä pohdittavaa vaikka joka päiväksi.

  Vastuullinen kuluttaminen on elintapa, jonka meistä jokainen voi opetella vähitellen. Vastuullinen kuluttaminen on arjen pieniä tekoja, joka päivä. Jo pienillä valinnoilla voimme vaikuttaa!… Lue lisää