Kuntosalilta voimaa ja virkeyttä

Kuntosalikortin ja oman treeniohjelman hankkiminen voi olla kallis investointi opiskelijabudjetilla. Miten siis päästä kuntosalille treenaamaan, jos tuntuu, etteivät omat varat siihen riitä? Onneksi vaihtoehtoja on riittää.

Ensimmäiseksi kannattaa selvittää, onko oppilaitoksellasi omaa kuntosalia, jossa liikkuminen on yleensä huomattavasti halvempaa kuin kaikille avoimilla saleilla. Hyvä idea on myös toivoa syntymäpäivä- tai joululahjaksi kuntosalikorttia tai lahjakorttia liikuntakeskukseen.

Selvitä lähialueesi tarjonta ja hinnat

Jotta vältyt turhalta rahan menolta, ota ensin selvää eri saleista. Kiinnitä huomiota liittymismaksuihin ja erilaisten maksu- ja jäsenyysmuotojen vaikutuksesta hintaan. Jos opiskelet, kannattaa tarkistaa myös, onko salikortista mahdollista saada opiskelija-alennusta.

Voit säästää pitkän pennin pitämällä silmäsi auki ja hyödyntämällä kausialennuksia ja tutustumistarjouksia, jolloin pääsee kokeilemaan saleja edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Voit myös soittaa kuntosaleille ja pyytää mahdollisuutta tulla testaamaan salia ennen kuin päätät, mille salille haluat liittyä.

Aina ei kuitenkaan kannata tuijottaa pelkkää hintaa, sillä kuntokeskus kannattaa valita myös sijaintinsa perusteella. Edullinenkin kuukausimaksu muuttuu kalliiksi, jos salille ei tule lähettyä. Lähellä olevalla salilla tulee varmasti käytyä enemmän ja saat rahoillesi vastinetta. Kannattaa myös tarkistaa, että valitsemallasi salilla on sinulle sopivat aukioloajat ja toivomasi aerobisen palvelut.

Pyydä opastusta

Jollain saleilla kuntosaliohjelman laatiminen kuuluu salikortin hintaan. Mikäli ei kuulu, niin kannattaa tutustua netistä löytyviin valmiisiin kuntosaliohjelmiin ja harjoitteisiin, joista voi koota itselleen mieluisan. Mikäli lähdet ensikertalaisena salille ilman ammattilaisen apua, kannattaa kuitenkin lukea eri laitteiden opasteet hyvin ennen niiden käyttämistä.

Lisäksi kannattaa katsoa netistä ohjevideoita oikeista liikeradoista. Lähes jokaisella salilla on työntekijöitä, joilta voi ja kannattaa kysyä neuvoa. Jos heitä ei ole, kannattaa kysyä viereisessä laitteessa istuvalta kokeneemmalta salilla kävijältä apua, jotta liikkeet tulee tehtyä oikein ja turvallisesti. Tarkoituksesi kun varmasti on kehittää kuntoa eikä rapauttaa sitä loukkaantumalla liikkeitä väärin tehdessä.