Madventures määrää: "Ota se matkavakuutus!"

Matkavakuutuksessa ei kannata pihistellä. Jos on varaa matkustaa, on sinulla myös varaa matkavakuutukseen. Ennen kuin jätät säästösyistä matkavakuutuksen ottamatta, kannattaa miettiä, onko sinulla varaa maksaa vaikkapa kymmenientuhansien eurojen helikopterikyyditystä lähimpään sairaalaan, tai kuukauden yksityissairaalamaksua, jos sairastut. Saattaisi kirpaista, eikö?

Matkavakuutus on yleisesti käytetty termi, jolla tarkoitetaan matkustajavakuutusta, jolla vakuutat itsesi, ja/tai matkatavaravakuutusta, joka turvaa nimensä mukaisesti matkallasi mukana olevia tavaroita.

Matkalla voi sattua mitä vain

Kaoottinen liikenne ja huonot tiet, erilainen bakteerikanta ja loiseläimet, lumivyöryt tai tulvat, vaaralliset käärmeet, sairauksia levittävät hyttyset, pilaantunut ruoka, varkaat... Matkalla voi sattua mitä vain. Ja sattuukin: joka päivä ulkomailla yksi suomalainen kuolee, yksi sairastuu ja viisi suomalaista joutuu rikoksen uhriksi.

Meillä Suomessa on hyvät julkiset sairaalat, joita reissukohteessasi ei välttämättä löydy. On hyvä muistaa, että jokainen maa antaa sairaanhoitoa oman järjestelmänsä mukaisesti ja kustannukset vaihtelevat. Usein reissaajan on tyydyttävä yksityisiin lääkäreihin ja sairaaloihin, jotka saattavat maksaa maltaita.

Matkustajavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Lisäksi vakuutus korvaa hoitokulut ilman omavastuuta, eli hoitokulut korvataan kokonaisuudessaan vakuutusehtojen mukaisesti.

Myös Madventuresin Riku Rantala määrää: "Ota matkavakuutus!"

Älä ole uhkarohkea ja leiki hengelläsi. Ota siis se matkavakuutus!