Kilpaurheilijoiden matkavinkit

SM-tason melojat, veljekset, Janne ja Joona Mäntynen matkustavat ulkomaille leireille noin neljä kertaa vuodessa ja sen päälle tulevat vielä kisamatkat, joita voi olla vuodesta riippuen yhdestä seitsemään kappaletta. Mäntyset siis tietävät yhtä sun toista sujuvasta ja edullisesta matkustamisesta.

Missä voi ja kannattaa pihistää? 

Mäntyset asuvat urheilureissuillaan usein urheilukeskuksissa, jolloin heillä ei kulu rahaa samalla tavalla, kuin hotellilla asuessa. Lisäksi matkoilla rahaa menee erityisesti ruokaan.  Huoneistohotelli on hyvä vaihtoehto, jos on valmis tekemään silloin tällöin ruoan itse.
– Rahaa voi säästää tekemällä ruuan itse. Ulkona syöminen on kallista, samalla rahalla syö itse tehtyä ruokaa monta kertaa, Joona vinkkaa.
Mäntyset suosivat lentämistä matkustusmuotona. Lentotarjoukset ja vertaa hintoja -sivustot ovat hyödyllisiä. Niiden avulla voi säästää pitkän pennin.
– Yleensä valitsemme halvimman vaihtoehdon, muta emme katso ainoastaan hintaa vaan valitsemme lennon myös sen keston ja matkustus ajan perusteella. Suosimme suoraa lentoa Jannen kanssa, sillä vaihdot ovat stressaavia ja niihin pitää varata vähintään tunti vaihtoaikaa, myöhästymisien takia, Joona muistuttaa.
Lennon valitsemisessa tärkeää on myös miettiä yhteensopivuus paikallisen julkisen liikenteen kanssa. Pahimmassa tapauksessa joutuu ottamaan ylimääräisen hotelli yön välikohteessa.

Mäntyset antavat seuraavat vinkit pakkaamiseen: 

  • Selvitä matkakohteen sääennuste.
  • Tee lista mitä luulet tarvitsevasi matkakohteessa.
  • Selvitä onko mahdollista pestä pyykkiä (erityisen tärkeää jos on reissussa pidempään). Pesemismahdollisuus vähentää pakattavan vaatteen määrää huomattavasti.
  • Muista myös mahdolliset muuntajat (pistorasiat).
  • Pakkaa käsimatkatavaroihin aina parin päivän vaihtovaatteet, koska laukut voivat hävitä lentokentillä
  • Kartta mukaan.
  • Samoin ruisleipä ja salmiakki :)

Mäntyset kehottavat myös suunnittelemaan matkaa etukäteen, varaamaan siirtymiin runsaasti aikaa ja tekemään varasuunnitelman, mikäli kaikki ei menekään kuten Strömsössä. 

Minne kannattaa matkustaa? 

Veljekset ovat yhtä mieltä siitä, että ehdottomasti heidän paras matkakohteensa on ollut Slovenian Bled.
– Sen kaunis ja puhdas luonto luovat oivat harjoittelumahdollisuudet. Bledin kauniissa maastossa riittää tekemistä myös lepopäiville, Mäntyset vinkkaavat.

Mäntysten haaveissa siintää matka monta matkakohdetta, mutta Etelä-Afrikka on kohteista päällimmäisenä mielessä. Osa joukkuetovereista on jo päässyt harjoittelemaan siellä ja heidän kauttaan paikasta on syntynyt positiivinen kuva.